Bra MC hjälmar

      Kommentarer inaktiverade för Bra MC hjälmar

Att köpa bra MC hjälmar kan förhindra dödsolyckor men många slarvar med detta då det kan bli ganska dyrt, men vad är ditt liv värt tycker du? Många frågar sig säkert vad som menas med ”bra MC hjälmar” och hur man kan veta vad som är värt eller mindre värt att köpa. Det finns många kunniga försäljare i butikerna för MC artiklar som man kan fråga om råd, men alla kanske inte har det förtroendet för försäljare då de tror att dom bara försöker att pracka på dig en onödigt dyr MC hjälm. Du kanske vill leta själv online för att kunna prisjämföra i lugn och ro och bedöma själv vad som kan vara rimligt för dig att köpa för bra MC hjälm.

Vad är en bra MC hjälm?

Enligt forskning och statistik som förs av försäkringsbolagen så är alla överens om att de bästa MC hjälmarna du kan köpa är av typen integralhjälmar. Någon av anledningarna till att just integralhjälmen är den säkraste MC hjälmen är för att den täcker ansiktet och hakan vilket är det bästa vid prioritering av säkerheten. För den som inte redan visste så finns det alltså olika typer av MC hjälmar som alla är godkända men mer eller mindre säkra.

Olika MC hjälmar

De olika modellerna av MC hjälmar är förutom den säkraste, integralhjälmen med skydd för hela ansiktet, också crosshjälmen. Den har en framskjutande del vid hakan för att underlätta andningen då det ofta är mer ansträngande att köra cross än en vanlig motorcykel. Men hjälmen saknar skydd för ansiktet i övrigt. Den så kallade jethjälmen ger skydd åt hela ansiktet förutom nedre delen, den kan användas med eller utan ett visir. Sedan finns det en MC hjälm som går att öppna upp vid den nedre delen av ansiktet och är praktisk för den som inte vill dra hjälmen över huvudet men den extra skarven som gör att den går att öppna gör också att MC hjälmen av den här typen inte är lika säkra som integralhjälmarna.