Konferens i Stockholm

Nu har vi någonting att se fram emot på jobbet, vi åker på konferens i Stockholm nästa månad. I alla fall en gång per år brukar vi se till att få ihop en konferens för alla medarbetare, inte alltid i Stockholm utan vi åker även till andra städer. Det finns en sådan uppsjö av ställen som anordnar konferenser så det är inte så himla lätt att välja, det beror lite på utbudet av aktiviteter vilket vi väljer och självklart också avståndet till konferensen. Vi åker inte till Kiruna för att ha konferens, även om det hade varit mysigt med lite vinteraktiviteter som hundsläde eller skoter.

Flera konferenser

I vårt arbete så brukar vi som sagt ha flera konferenser varje år och därmed inte sagt att alla våra konferenser blir lagda på hotell för alla medarbetare, det beror lite på vilket fokus vi vill ha. Att anordna konferens behöver inte innebära att man måste åka iväg någonstans, särskilt inte om vi kanske bara blir en 10-12 personer som deltar. Då är det lättare att anordna det hemmavid, för det mesta på någon närliggande konferensanläggning alternativt på företaget. Man måste inte kombinera alla konferenser med aktiviteter även om det är trevligt, men aktiviteter och kanske övernattning på hotell medför också stora kostnader som får tas med i beaktande.

Konferenser med aktivitet

Vi har haft många roliga, givande och lyckade konferenser under åren, extra kul blir det så klart om det ingår någon form av aktivitet i konferensen. Alla kanske inte tycker om alla typer av aktiviteter så det är bra om det går att göra lite olika saker för att tillgodose allas behov. Vi brukar för det mesta boka konferenser med övernattning och aktiviteter när vi har kick-off för våra anställda. Det är bra med aktiviteter för att lära känna varandra och trigga igång teamkänslan.