Starta utomhussäsongen i ett tält från Friluftsfabriken

      Kommentarer inaktiverade för Starta utomhussäsongen i ett tält från Friluftsfabriken

Visst är det underbart när vinterkylan börjar att försvinna och solen och värmen börjar att göra sitt intåg. Då är det väl verkligen läge att börja kika på sätt att tillbringa ännu mer tid i vårt vackra land. Och för att göra det så härligt som möjligt föreslå jag en investering i något så gammaldags som ett hederligt tält. Det finns en uppsjö av fantastiska tält för alla situationer och antal personer. För familjen eller för ensamtältaren. Personligen tycker jag att det viktiga är att man kommer ut, sedan i vilket tält man sover i, det är underordnat, men oj vilket urval det finns.

Ett tält för varje tillfälle

Min personliga favorit tält från friluftsfabriken är lättviktstältet LITE 3. Det är ett tremans tält, men jag gillar inte att trängas så det passar mig och min tonårsson perfekt. Det finns både billigare och dyrare tält, men jag gillar dess utformning och har liksom vuxit in i det. Om internet hade funnits när jag besökte Roskilde festivalen för många år sedan hade jag beställt ett Glamping tält. Ett sexmannatält med 2,5 meters höjd i mitten. Snacka om lyx, men hur ofta är man ute sex personer nuförtiden? Jag får väl skicka grabben på festival med detta. Han lär ju få många som vill resa med. Nu skall det bara bokas tider för vaccinering mot TBE, för visst är naturen underbar, men dessa små fästingar är en plåga.
Släpp fram din inre naturmänniska och kolla runt på ett tält för dig eller er. Det förekommer rejäla extrapriser på utgående modeller och det skadar väl aldrig att spara ett par hundringar?